01.10.2017 - Beauty Care

A clean start!

A clean start!

В идеалния живот бихме имали перфектна кожа и номера на Коих Фарел в телефона си.  Но всъщност в реалността не е така. Перфектна кожа има само в приказките и лицето на г-ца Снежанка . Всяка друга кожа на планетата има своите несъвършенства, коя повече, коя по-малко. Затова трябва да се погрижим тези несъвършенства да станат по-малко и първата и най-важна стъпка е почистването. Ако си мислите, че това е най-лесната част от ритуалите за красота, помислите отново. Лицето ви не е кухненски плот, върху който може да стържете и търкате. Трябва да се отнасяте към  лицето с голямо внимание, в противен случай може да създадете още повече проблеми като зачервяване, раздразнение и чувствителност. Прочетете и се погрижете внимателно за лицето си.

 Стъпка 1: Първо измийте ръцете си. В противен случай ще пренесете мърсотията и бактериите върху кожата си. Ако имате грим на очите, премахнете го с подходящ за това продукт преди да започнете почистването.  Кожата около очите е чувствителна затова използвайте козметика, която няма  да я дразни.  Опитайте  Eye & Lip Make Up Remover

 

Стъпка 2: Намокрете лицето си като го напръскате с топла или хладка вода. Избягвайте гореща вода, тъй като тя остранява защитните масла от кожата и я прави крехка и суха.
 

Стъпка 3: Нанесете малко от почистващия продукт на ръцете си като го втривате внимателно в кожата  с върховете на пръстите,  правейки кръгово движение. Използвайте Gentle Cleansing Foam

Стъпка 4: Започнете от челото, след това продължете надолу по носа, бузите и надолу. Не забравяйте линията на косата, веждите и шията. Що се отнася до времето, процедурата не трябва да е по-малко от 20 секунди, и не повече от една минута.

Стъпка 5: Изплакнете като отново пръскате лицето си с хладка вода. Обърнете внимание на местата, които лесно се пропускат като линията на косата например. Отделете повече време за изплакване и почистване. И когато мислите, че сте приключили, изпплакнете отново. Остатъците от почистващи препарати могат да раздразнят кожата.

Стъпка 6: Използвайте чиста и мека кърпа, за да попиете като внимавате да не търкате силно и да не разтягате кожата на лицето и врата. Ако кожата ви е мазна, подсушете докато не стане напълно суха и нанесете навлажнител, ако е неодходимо. Ако кожата ви е суха, попийте, докато тя почти изсъхне, след това гладка н овлажнител, за да запечата във водата.