Φρύδια

Είναι ένα χαρακτηριστικό του προσώπου μας που μπορεί ν’ αλλάξει όλη την εικόνα μας. Με το μολύβι των φρυδιών μπορούμε να γεμίσουμε ή να διορθώσουμε το σχήμα του φρυδιού ή και την απόχρωση.

Δώστε το σωστό σχήμα

Πάρτε ένα πινέλο και ακουμπήστε τη μια άκρη στο ύψος της εσωτερικής γωνίας του ματιού και  παράλληλα με τη μύτη. Το σημείο τομής είναι το σημείο που πρέπει να ξεκινάει το φρύδι. Χρησιμοποιώντας πάλι το πινέλο ξεκινάμε από το ρουθούνι και συνεχίζουμε διαγώνια στην εξωτερική γωνία του ματιού. Το σημείο τομής είναι το σημείο που πρέπει να τελειώνει το φρύδι. Όσον αφορά στη γωνία του ματιού, αυτή πρέπει να είναι στην κάθετη ευθεία με την κόρη του ματιού.

Το σχήμα του φρυδιού ξεκινάει πιο παχύ στην εσωτερική γωνία και λεπταίνει προς στην εξωτερική.

Αν θέλουμε να δώσουμε ανοδικότητα στο βλέμμα μπορούμε στο σημείο που το φρύδι κάνει γωνία να το γεμίσουμε λίγο και από πάνω για να το τονίσουμε ή και να σχηματίσουμε εμείς τη γωνία σε περίπτωση που δεν υπάρχει.

Αν τα μάτια μας είναι πολύ κοντά στη μύτη τότε είναι καλύτερο τα φρύδια να είναι λίγο πιο μέσα βγαλμένα από το κανονικό ενώ αν είναι μακρυά το ένα από το άλλο το φρύδι να ξεκινάει λίγο πιο κοντά στη μύτη.

Extra tip

Η καλύτερη στιγμή για να βγάλουμε φρύδια είναι μετά το ντους γιατί οι πόροι είναι ανοιχτοί.