Σκιές

Extra tip

Ολοκληρώνοντας το μακιγιάζ των ματιών, μπορούμε στο τελείωμα της σκιάς να σβήσουμε μαζί με λίγο ρουζ ή με μια άλλη σκιά σε απόχρωση ροζ- καφέ για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα.

Ιδανικές αποχρώσεις για να αναδείξετε το χρώμα των ματιών σας

Μπλε μάτια: Αποχρώσεις του ζεστού καφέ, κεραμιδί, χάλκινα, χρυσά, πορτοκαλί, ροδακινί- κοραλλί, βιολετί, ροζ – μοβ, μελιτζανί αλλά και γκρι είναι οι ιδανικές. Ιδιαίτερα οι σκούρες μαύρες , ανθρακί αλλά και γκρι αναδεικνύουν το μπλε χρώμα των ματιών!

Πράσινα μάτια: Γήινες,  χρυσές, καφέ, χάλκινες, μπρονζέ είναι οι ιδανικές αποχρώσεις. Για εντυπωσιακό look οι αποχρώσεις του μοβ κάνουν τέλεια αντίθεση!

Καστανά μάτια: Στα καστανά μάτια ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις! Καφέ, χρυσές, ροδακινί, μπλε, τυρκουάζ, λαδί, πράσινες, βιολέ.

Tip: Αν θέλουμε να τα τονίσουμε κάνουμε ένα μακιγιάζ σε γήινους τόνους ή αποχρώσεις λαδί – μοβ. Στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου αντί να τοποθετήσουμε μαύρο μολύβι για ένταση ή λευκό για φωτεινότητα μπορούμε να βάλουμε μια απόχρωση του σκούρου πράσινου – πετρόλ ή και σκούρου μπλε. Μ’ αυτό τον τρόπο τα φωτίζει και δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο ανοιχτόχρωμα.

Διορθώστε το σχήμα των ματιών σας

Μικρά καθοδικά μάτια: Βάζουμε ανοιχτόχρωμη σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο και σκιάζουμε την εξωτερική γωνία από το μέσο του κινητού βλεφάρου και προς τα έξω. Σβήνουμε μέχρι εκεί που ξεκινάει το άνω βλέφαρο, λίγο πριν το κόκκαλο, δίνοντας βάθος στο μάτι. Εναλλακτικά μπορούμε να συνεχίσουμε τη σκούρα σκιά και μέχρι τα μέσα του κάτω βλεφάρου, σύρριζα στις βλεφαρίδες. Οι γραμμές πρέπει να είναι λεπτές είτε είναι κάτω είτε πάνω σαν eyeliner έτσι ώστε να μη το στενεύουν και το μικραίνουν περισσότερο. Επίσης πρέπει να ξεκινάνε από τα μέσα του βλεφάρου και να έχουν ανοδικό τελείωμα.

Σκεπασμένα – κουκουλωτά μάτια: Για να φαίνονται μεγαλύτερα εφαρμόζουμε ένα σκούρο χρώμα στο πάνω βλέφαρο λίγο πάνω από το κόκκαλο, σβήνοντάς το όσο πλησιάζει προς το τόξο του φρυδιού. Εφαρμόζουμε στη γωνία του ματιού ανοιχτόχρωμη σκιά. Εάν θέλουμε eyeliner, χρησιμοποιούμε μόνο στο άνω βλέφαρο και σύρριζα στις βλεφαρίδες μια πολύ πολύ λεπτή γραμμή.

Εξώφθαλμα μάτια: Σε αυτή την περίπτωση, επειδή το κινητό βλέφαρο συνήθως προεξέχει αρκετά, χρησιμοποιούμε ματ αποχρώσεις και κυρίως μεσαίους και σκούρους τόνους γιατί θέλουμε να το κάνουμε λιγότερο εμφανές. Μια πολύ ωραία πρόταση είναι και η σχετικά χοντρή γραμμή eyeliner.Τέλος φωτίζουμε την περιοχή κάτω από το φρύδι για να υπάρχει εξισορρόπηση  κινητού και σταθερού βλεφάρου.